Over ons

In 2001 kocht Dirk Peusens Windmolen “De Hoop” van Elen en dit werd de start van een fantastisch avontuur.

Inmiddels zijn Dirk en zijn team haast uitsluitend actief in het onderhoud en de restauratie van wind- en watermolens. We zijn molenmakers in hart en nieren.

Dirk, Karen – www.karenboers.be – en Ronny Demol zijn de drijvende krachten achter ons bedrijf. Geschoold bij het oude molenmakers geslacht Peel en met een ongelooflijke interesse voor molens heeft Ronny een kennis opgebouwd die niet gauw geëvenaard zal worden. Bieke De Vis, Hannes Derbaix en Pieter Lootens zorgen voor de nodige dynamiek en opvolging.

De voorbije jaren hebben we enkele grote restauraties voltooid zoals de Leyssensmolen in Lommel of In Stormen Sterk in Gierle.

Maar we vervangen net zo graag slechts een enkele spie als we een volledige molenkast restaureren.

Op de portfolio pagina vind je een ruim overzicht van onze projecten.

Er wordt heel veel vers gezaagd hout gebruikt bij molenrestauraties. Dit hoeft geen probleem te zijn. Maar een goede opvolging is absoluut nodig. Door jaarlijks onderhoud kunnen we heel veel van deze problemen opvangen. Onze expertise staat voor uw molen ter beschiking.

Het regelmatig onderhouden van molens is van cruciaal belang. Dag in dag uit worden molens aan wind en regen blootgesteld.  Soms zijn het maar kleine mankementen die ervoor zorgen dat een molen niet meer kan draaien, maar de jarenlange stilstand daarna is gewoonweg nefast. Wij combineren een regelmatig nazicht van de molen met kleine herstellingen. Zo kunnen wind- en watermolens gedurende jaren zonder haperen blijven werken.

Contacteer ons!

Heb je een vraag of zit je met een probleem? Met veel plezier springen we eens binnen op jouw molen.
Ook voor een grondig nazicht van de molen, of voor onderhoudstips kan je bij ons terecht.

Dirk Peusens
dirk@peusens.be
Tel. +32 497 82 40 48